Manuel Sjødahl Andersen

Kandidat til Københavns Borgerrepræsentation

Lidt om mig
Jeg er 58 år, selvstændig sølvsmed og bor på Østerbro. Jeg er opvokset med kunst og kultur og var som barn sanger i Københavns Drengekor. Jeg blev uddannet sølvsmed fra Georg Jensen i 1984 og var derefter soldat ved Garderhusarregimentet. Siden 1986 har jeg haft egen sølvsmedje. I min fritid spiller jeg bl.a. klarinet og nyder sammen med min kone og min hund naturen ved Avnø Fjord hvor vi har sommerhus.

Derfor stiller jeg op
Jeg er født, opvokset og bosiddende i København og har fulgt byens udvikling gennem 50 år. Jeg vil gerne være med til at værne om noget af det, som altid har kendetegnet byen: Den historiske arkitektur, finkulturen og folkeligheden. København skal også i fremtiden være for alle, vi må ikke glemme byens sjæl og drive den almindelige københavner ud. 

Mærkesager
Større fokus på kulturlivet – jeg vil arbejde for at styrke og udvikle finkulturen – ét af Københavns vartegn. Det gælder også væsentlige kulturhistoriske bygninger, derfor går jeg ex. ind for at bevare Paladsbygningen som et kunstværk og som historisk træfpunkt for københavnerne: ”Vi mødes ved Palads”!

Ro og tryghed for den almindelige københavner – mange københavnere lever i en hverdag, hvor der ikke kun i WE men også på hverdage, er larm til ud på morgenen. Fulde folk og store menneskemængder skaber utryghed og uro. Jeg vil arbejde aktivt for at mindske antallet af kl.05 bevillinger til værtshuse, spillesteder, diskoteker etc.

De Konservative skal være med til at sikre et grønt København – kommunen skal være foregangsmand i den grønne omstilling. Det gælder ex. energiforbrug i kommunale bygninger og udfasning af benzin- og dieselbiler. Grønne og rekreative områder skal vægtes i byplanlægningen – også ved nybyggeri.