Thorbjørn Hein

Kandidat til Københavns Borgerrepræsentation
Lidt om mig
44 år, født og opvokset i København, hvor jeg arbejder som civil souschef i et sekretariat under Forsvarskommandoen. Tidligere stillinger inkluderer bl.a. postbud, gymnasielærer, ambassadeansat samt akademiker ved Mærsk på Esplanaden. Som soldat og sømand har jeg været udsendt til klodens brændpunkter adskillige gange, men København er min hjemhavn, hvor jeg har min familie og mit netværk – byen er i mit hjerte. Du kan læse mere om mig på min hjemmeside (se ovenfor).
 

Derfor stiller jeg op
Jeg er rundet af Foreningsdanmark og har siden min teenagetid altid været engageret i frivilligt arbejde. På universitet var jeg i opposition til den siddende, venstreorienterede studenterliste, og ved tre års hårdt vundne kampvalg kom jeg først i studienævnet og til sidst i institutbestyrelsen. De sidste par år har jeg været bestyrelsesmedlem i Københavns Konservative Vælgerforening. Frivilligt politisk arbejde til gavn for det, jeg tror på som det bedste for almenvellet, er altså noget, jeg brænder for, og den ild vil jeg nu bruge til gavn for København. Derfor stiller jeg op til kommunalvalget for første gang.

Mærkesager
Fritidsfaciliteter og kultur – københavnske idrætsanlæg, legepladser mv. er håbløst underprioriterede, og det ligger mig stærkt på sinde, at der skal omprioriteres, så vilkårene forbedres markant. Kultur har en værdi i sig selv, og den skal støttes, men kun når det er nødvendigt, og alt er ikke lige godt; for mange skattekroner i København spildes på gøgl og pjat, der ikke kommer de mange til gavn. 
Socialt udsatte – de virkeligt udsatte svigtes i København, og det gør mig indigneret. Konservative prioriterer dette område meget højt, og den kamp vil jeg kaste mig ind i. Herunder for de af mine soldaterkolleger, der er kommet hjem fra udlandet med ar på sjælen – København skal tage sig af sine veteraner.
Fremkommelighed – Lynetteholmen er et fantastisk og miljøvenligt projekt, som vil give københavnerne mere metro, en havnetunnel til omførsel af trafik og en essentiel stormflodssikring af byen. Venstrefløjen er imod, fordi løsningen også gør livet lettere for bilister. Jeg ønsker respekt for alle trafikformer i København, det være sig cyklisme, bilisme og offentlig transport. Til sidstnævnte er Metroen den optimale løsning, som vil lokke flest mulige fra bilen med et positivt incitament.